Cuma, Eylül 27, 2013

Android Ortamında Olmazsa Olmaz Uygulamalarım

Günümüzde -daha çok facebook ile haşırneşir olan- herkes akıllı telefon/tablet kullanımına geçmeye başladı. Özellikle neler yapılabileceğinin çok farkında olmayan kullanıcılara farkındalık yaratmak için aşağıda Android sistemim üzerinde "olmazsa olmaz" olarak nitelendirebileceğim uygulamalarımı listelemeye çalıştım. Elbette bunlar tamamen benim kullanım alışkanlık ve zevklerim doğrultusundaki tercihlerimdir.


GMail : Kişisel E-Postalarımın yönetimi için kullanırım.











Hangout : Google 'ın online yazışma uygulaması.











 WhatsApp : Artık neredeyse platform bağımsız hale geldiği için kullanıyorum. Buradan aradığım kişiye mesaj atmak çok daha kolay oluyor.

22.11.2013 tarihli değişiklik : Çevremdeki herkesle Hangouttan iletişime geçebildiğim için WhatsApp ı kullandığım uygulamalar listemden çıkarttım.








Pinterest : Sağda solda beğendiğim görsel tabanlı içerikleri toplamak ve konularına göre bir sepette biriktirmek ayrıca ilgi duyduğum konularla ilgili yeni keşiflerde bulunmak için kullanırım.









Facebook : Sadece eş,dost,arkadaşlarla iletişim halinde kalabilmek için kullanırım











Twitter : Gündemi takip etmek için kullanırım.










Falcon Pro : Alternatif bir twitter uygulaması. Uygulama gerçekten çok başarılı. Öyle ki Twitter'ın yasal uygulamasından çok daha keyifli bir twitter tecrübesi sunuyor. Ancak ilk defa login olabilmek için twitter'ın koyduğu engelleri aşmalısınız önce. Zor değil. Gerçekten uğraştığınıza değeceğine garanti veriririm. Nasıl yapacağınız ise şu blogda türkçe olarak çok güzel ve açık bir şekilde anlatılmış.


22.11.2013 tarihli değişiklik : Son güncellemelerden sonra Twitter'ın kendi uygulamasını kullandığımdan artık bu uygulamayı kullanmıyorum.





Google+ : Tüm paylaşımlarımı mutlaka burada da yaparım.











Foursquare : Nadiren kullansamda beğendiğim mekanlar hakkında fikirlerimi yazmaya çalışırım. Bilmediğim bir çevredeysem "nereye gidilir, ne yapılır, ne yenir" gibi tavsileri izlerim.









Evernote : Sistematik ve düzenli notlar tutmak ve web sayfalarından alıntı not etmek için kullanırım. Evernote' u hayatınızı düzenleyecek birçok konuya modelleyebilirsiniz. Türkçe blog' unu şuradan takip edebilirsiniz. Not defterinin çok ötesinde bir uygulamadır kendisi.








Keep : Her yerden ulaşabileceğim hızlıca notlar almak için kullanırım. Bunu daha çok post-it tarzı notlar için tercih ediyorum. Lokasyon bazlı hatırlatma özelliği oldukça işime yarıyor.









500px : En beğendiğim fotoğraflarımı seçip paylaştığım bir fotoğraf paylaşım mecrası.










Flickr : Paylaşmaya değer bulduğum tüm fotoğraflarımı yüklediğim bir fotoğraf paylaşım mecrası ve artık 1TB bedava alan veriyor.

22.11.2013 tarihli değişiklik : flickr hesabımı kapatıp buradaki fotoğraflarımı Google+ a taşıdım. Dolayısıyla artık bu uygulamayı kullanmıyorum.









Instagram : Kare formatın yakışacağına inandığım fotoğrafları paylaşıyorum.











Snapseed : Mobil fotoğraf düzenleme programı. Google, Nik Software'i satın alarak, Nik Sofware'in Nikon Capture NX2 yazılımında kullandığı U-Point teknolojisini Snapseed programıyla hem mobil ortama hemde google photos' a taşımış oldu.








Pocket : Herhangi bir web sayfasındaki yazıyı sonra okumak için pocket a gönderiyorum. Pocket okunacak içeriği alıp tertemiz bir kitap formatında sonra okunmak üzere listesine ekliyor. Okumak istediğinizde o siteye gitmeden uygulamayı açıp okuyorsunuz. Boş vakitlerde birşeyler okumayı seviyorsanız tam size göre.








Press : Görsel estetiğe ve minimal arayüz tasarımına önem verenlerin çok seveceği bir RSS okuyucusu. En sevdiğim özelliği "readability" desteği sayesinde rss gönderisini kısıtlı tutan sitelerin içeriğinide -siteye gitmeden- okuyup e-kitap formatında sunabilmesi.








Google Play Music : Müzik dinlemek için kullanırım. Detaylı bilgi için şu yazıma bakabilirsiniz.










SoundHound : Bu uygulama ile ortamda çalan müziği dinletip hangi şarkı olduğunu öğrenebilirsiniz.










MX Player : Film, dizi vs. izlemek için kullandığım ve en sevdiğim video oynatıcı.











Youtube : Bildiğiniz youtube uygulaması.











Viral Pro : Yasal youtube uygulamasının uyguladığı her türlü kısıtlamayı ortadan kaldıran çok faydalı bir uygulama. Ayrıca videoları uygulama dışında pop-up pencere olarak izleyebiliyorsunuz










Chrome : Google'ın Internet Tarayıcısı. Uygulamanın biraz hantal olduğunu söyleselerde Desktop ile Mobil arasında senkronizasyon olması tercih nedenimin başında geliyor. (Tam performans için donanım olarak güçlü bir telefonunuz olmalı)









GreenPower Premium : Pili verimli kullanabilmek için bir dizi kurallar tanımlayabiliyorsunuz. Kullanım alışkanlıklarınıza göre bir ayar profili oluşturup pilinizin hızlı tükenmesini engelleyebilirsiniz.









Safe In Cloud : Şifrelerinizi veya özel bilgilerinizi kriptolu olarak tutabileceğiniz bir program. Kriptolu veritabanını Dropbox veya GDrive üzerinde tutabiliyor. Böylelikle hem yedek almış oluyorsunuz hemde Windows programı ile bilgilerinize bilgisayarınızdan da ulaşabiliyorsunuz.








Expense Manager : Takip etmek istediğim giderlerimi uygun şekilde kategorilendirip uygulamaya giriyorum. Belirlediğim tarih aralıklarında harcama rapor ve grafikleri alıyorum. Uygulamanın, Holo arayüzü kullanması ve isterseniz verilerinizi kriptolu bir şekilde dropbox veya gdrive da tutabilmeside oldukça güzel.







Audio Control : Telefonun ses seviyelerini günün belli zaman dilimlerine göre farklı şekilde ayarlanacak şekilde kuruyorum. Böylece işte olduğum saatler arasında ses seviyeleri makul ölçülerde, evde veya dışarıda olduğum vakitlerde daha duyabileceğim seviyelere otomatik ayarlanıyor. (Evet, düzenli bir hayatım var. :))







Calender Widget : Google takvim verilerini widget olarak ana ekranda gösteriyor. Bu uygulamayı tercih sebebim -isterseniz- takvim girdisini -basitçe- telefonun alarm saati gibi kurabilmeniz. Çünkü bildiğiniz gibi standart takvim bildirimleri gözden kaçabiliyor. Ayrıca 1 haftaya kadar yayınlanacak olan türkçe çevirisini ben yaptım.







Readmill : Arayüzü çok güzel ve temiz bir e-kitap okuma uygulaması.

22.11.2013 tarihli değişiklik : Yakın zaman önce Google Play Books' un Türkiye'ye açılmasıyla artık Google Play Books kullanmaya başladım.








Şimdilik bu kadar. Umarım faydalı olmuştur.
Bu yazıyı, -kullandığım uygulamalar anlamında- ilerde olası değişebilecek kararlarıma göre güncel tutmayı planlıyorum.

2 yorum:

  1. kullanmaya başlayacağım birçok uygulama var içinde teşekkürler :) ayrıca whatsapp el feneri ve vine ı öneririm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Whatsapp listede vardı zaten. Öneri için teşekkürler.

      Sil