Çarşamba, Eylül 17, 2014

iOS 8 bugün yayınlanacak.



Android kullanmamış olan iOS(iPhone) kullanıcılarının çok da farkında olmadığı bazı özellikler iOS8 ile birlikte gelecek.

Telefonda sıkı bir Android kullanıcısı olarak tablette iPad tercih ettiğimden dolayı bazı alışkanlıkları bulamamak can sıkıcı olmuştu. Ama iOS8 ile birlikte bu eksikliklerin giderilecek olması güzel oldu.

Benim ilgilimi çeken özellikleri şöyle paylaşayım :
  • Uygulamaların diğer uygulamalar ile iletişim kurabilmesi sağlanacak. Örneğin safaride dolaşırken sayfayı pocket uygulamasına paylaş butonu ile gönderebileceksiniz. Şu anda bunun için bookmarklet vs. gibi türlü cambazlıklar yapmak gerekiyor.
  • 3.party klavye uygulamaları desteği geliyor. Swiftkey veya Swype a alışmış bir Android kullanıcısı artık iOS klavyesinde sudan çıkmış balık gibi olmayacak. Özellikle telefonda Android, tablette iOS kullananlar aynı klavyeyi kullanarak rahat edebilecekler.
  • Bildirimler ekranında, uygulamaya gitmeden -gelen maili direk silmek veya arşive atmak gibi- aksiyon uygulayabileceksiniz.
  • Daha çok fotoğraf merakı olanların hoşuna gidecek olan manuel kamera kontrol imkanı geliyor. Enstantane, diyafram ISO gibi temel parametreler manuel ayarlanabilecek.
Şimdi bekleyelim bakalım.

0 comments:

Yorum Gönder