Salı, Eylül 16, 2014

Fotoğrafları Facebook yerine Flickr ‘da tutmak için 10 sebep..


Öncelikle fotoğraf çekmeye merakınız var fakat çektiğiniz 80 fotoğrafın 80 inide ayıklamadan Facebook’a yüklüyorsanız bu yazıyı dikkate almayınız.
  1. Flickr, fotoğraf dosyalarını en yüksek çözünürlükte saklar ve gösterir. Ara çözünürlüklere biraz keskinlik uyguladığı için fotoğraflarınızın ön izlemeleri daha hoş görünür.. Facebook en az %80 sıkıştırma yapar ve fotoğraftaki detayları kaybettiğinizi görünce canınız sıkılır.
  2. Flickr’ın web sitesi yakın zamanda büyük bir tasarım yenileme sürecinden geçti. Modern web tasarımına daha uygun bir şekilde yenilendi. Yenilikler gün geçtikçe de gelişiyor. Facebook’un klasik albüm tasarımı artık demode oldu. Çok ciddi bir tasarım yenilemesine gitmesi gerek. (bence)
  3. Flickr’ daki fotoğrafları kolaylıkla Facebook, Twitter, Tumblr, Pinterest gibi mecralarda paylaşabilirsiniz.
  4. Her iki mecrada kullanıcıya reklam gösteren gelir modeli kullanıyor. (Flickr Ad-free hariç) Fakat Flickr reklamları Facebook’dan çok daha az rahatsız edici. Facebook gibi bunaltmaz.
  5. Flickr, fotoğrafları yüklemek ve organize etmek için sürükle-bırak araçlar sunar. Facebook da ise bu işlemler çok daha can sıkıcıdır.
  6. Haritaları seviyorsanız flickr a yüklediğiniz fotoğrafları çekildiği yere göre bir dünya haritası üzerinde görüntüleyebilirsiniz. Fotoğraf makinanızın GPS i yoksa üzülmeyin. Çünkü fotoğrafın haritadaki yerini sürükle-bırak kolaylığı ile kendiniz ayarlayabilirsiniz.
  7. Flickr’ da 3 dakikaya kadar 1080p (Full HD) kalitesinde video yükleyebilirsiniz. Facebook daha uzun videolara izin verse de çözünürlük en fazla 720p olabilir.
  8. Flickr, inanılmaz boyutta fotoğraf tutkunlarıyla doludur. İlgi duyduğunuz herhangi konuda tartışma ve paylaşma gruplarına dahil olabilirsiniz. Kafanıza takılan birşeyi sorabilirsiniz veya fotoğrafınıza kritik yapılmasını isteyebilirsiniz.
  9. Flickr’ ın iş ortağı olan Aviary sayesinde fotoğraflarınızı işleyebilirsiniz. Facebook da ise henüz fotoğraf işleme aracı yok.
  10. Flickr ücretsiz olarak 1 Terabayt alan vermektedir. Bu sayede Flickr’ı fotoğraflarınızın yedeğini tutmak için bile kullanabilirsiniz.
Ayrıca iPad kullanıyorsanız flickr studio programına bayılacaksınız. 3. parti bir yazılım olmasına rağmen Flickr’ ın tüm nimetlerinden faydalanıyor. Salondaki koltuğunuzda otururken Flickr hesabınızı iPad inizden yönetebilirsiniz.

Flickr ilginizi çektiyse benim hesabıma göz gezdirerek başlayabilirsiniz.

İlişkili Diğer Yazılar:

  • Cinemagraph Yapmayı Denedim.Cinemagraph diye bir şey varmış. Fotoğraf gibi sabit bir görüntü düşünün ama bazı bölümleri hareketli. Akıllıca planlanıp yapılırsa izlemesi şaşırtıcı ve eğlenceli. Photoshop kullanmayı seviyorsanız yapması çok zor değil. Şur… Devamını Oku
  • Blogger’dan WordPress’e Taşınmak.. Blogger’da blogunuz var (ör: ozgurtekinsen.blogspot.com) ve kendi server’ınızda kendi domaininizle WordPress blog sistemine geçmek istiyorsunuz. Ancak daha önce yapmış olduğunuz paylaşımları ve google trafiğini kaybetmek is… Devamını Oku
  • Google Play Kitaplar’da bir detay Daha önce Google Play Kitaplar uygulaması ile ilgili bir yazı yazmıştım. Şimdi ise eklemeden geçemediğim bir özelliğinden bahsedeceğim. Google’ın en sevdiğim özelliklerinden birisi bazı detayları uygulamalarının içerisine … Devamını Oku
  • Android 5.0 Lollipop için Manuel Kurulum YöntemiGoogle, Android 5.0 Lollipop sürümünü 3 Kasımda yayınlayacak. Google, yeni bir Android sürümü yayınladığında doğal olarak ilk önce kendi ürünü olan Nexus cihazları için yayınlar. Bu yüzden tüm Nexus kullanıcıları 3 Kasım tari… Devamını Oku
  • Nexus için OTA dosyası ile manuel güncelleme Aylardır Nexus cihazlar için Android 5.0 Lollipop güncellemesini bekleyen kullanıcılar nihayet kavuştular. Ama her zamanki gibi telefona gelen otomatik güncelleme biraz gecikmeli olarak geliyor. Google ülkelere göre mi yok… Devamını Oku

0 comments:

Yorum Gönder